Blog

Iubește-mă pe mine însumi

“Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”

Cu siguranță una dintre cele mai frumoase porunci pe care o știm cu toții foarte bine.

Ne îndeamnă să ne iubim aproapele, pe oamenii din jurul nostru, pe toți ceilalți prin care curge aceeași sursă nesecată de Dumnezeu.

  • Cu toate astea ne este uneori atât de greu să nu-i judecăm pe ceilalți, iar prin judecata noastră ne ferim să le dăm din iubirea noastră.

Atunci când îi judecăm pe ceilalți practic îl judecăm pe Dumnezeu pentru ce a făcut. Altfel spus judecăm creația, judecăm tot ce există și punem la îndoială iubirea infinită din care am fost plămădiți.

De ce alegem să facem asta? De ce judecăm în loc să ne iubim aproapele?

Răspunsul este simplu: Pentru că ne judecăm pe noi înșine.

Pentru că vrem să fim altfel decât suntem, altcineva care este mai bun, mai frumos, mai deștept, care are mai mult succes sau aparent mai multă fericire decât noi. Ne condiționăm propria iubire:

Pentru că credem cu tărie că nu ne suntem suficienți, compleți și întregi pentru a manifesta iubirea de sine. Că avem nevoie de mai mult decât de noi înșine.

Nu există iubire condiționată.

Da, și asta este o veste bună. În momentul în care apar condițiile apar judecățile, apar normele, măsurătorile și măsurile, cantitatea și apoi nevoie de separare de iubirea celorlalți pentru că suntem separați de iubirea de sine.

Singura condiție a iubirii este iubirea.

Cum putem să-i iubim pe ceilalți ca pe noi înșine?

Dacă pe noi înșine ne judecăm constant, ne analizăm și ne penalizăm cu orice ocazie?

Se spune că tu ești cel mai mare dușman al tău și este adevărat. Suntem propriile victime și proprii călăi și ne rugăm să primim salvarea din afara noastră.

Avem nevoie să vină cineva să ne spulbere gândurile rele și să ne iubească așa cum noi nu am făcut-o niciodată cu noi înșine.

Cerem iubirea care să vină să acopere lipsa iubirii proprii, a propriei încrederi și acceptări.

Și da, este adevărat, nu ne putem iubi aproapele dacă nu ne iubim pe noi înșine.

Iar iubirea și judecata nu merg niciodată împreună.

Ce ar fi să începem să ne iubim pentru că simplul motiv că nu există nimic mai frumos de făcut într-o viață întreagă și în miile de vieți care au fost și vor fi?

Îți ești suficient tu ție pentru iubirea infinită care ești!

Cu iubire,

A