marian godina flashuri din sens opus parere
Blog

Despre “Flash-uri din sens opus” sau de ce să nu-i scrii iubitei poezii

Întâmplarea a făcut să cumpăr cartea scrisă de polițistul-autor Marian Godină, de fapt sora mea stabilită în Germania m-a rugat să i-o comand cât mai repede pentru a o primi cu autograful autorului.

Iar întâmplarea asta s-a dovedit una fericită, trebuie să mărturisesc.

Spre rușinea mea, nu auzisem nimic despre Marian Godină până acum, asta fiindcă nu mă uit la TV. Destul despre mine, azi vreau să vă vorbesc despre carte, pe care tocmai am terminat-o de citit.

Flash-uri din sens opus” este o carte oarecum autobiografică, însă memoriile autorului sunt pline de umor și de pilde, plide pe care le dezvăluie în ultimele rânduri al povestioarelor, motiv pentru care o citești pe nerăsulfate.

Astfel, l-am descoperit pe omul Godină, un om bun, un polițist principial și onest care se află cu adevărat în slujba cetățeanului și a legii, așa cum ar trebui toți să fie. Un om care-și iubește meseria și țara.

Mulțumim pentru puterea exemplului tău, pentru omul bun care ești, pentru speranța de mai bine pe care ne-ai dat-o.

Dincolo de lacrimi și de sensibilitatea ta, ne-ai/ți-ai arătat că de fapt ești mult mai puternic decât credeai prin lupta ta pentru dreptate într-o lume în care “orientarea” face legea.

Mi-au plăcut și inserțiile informative, și pot spune că, acum că am citit cartea, mi-am sporit șansele de a scăpa cu un simplu avertisment în trafic, bineînțeles, dacă aplic bine cele din carte. Mulțumesc pentru pont, domnule polițist 😉

Fără îndoială Marian Godină are talent scriitoricesc și un stil autentic de a scrie care te prinde și te face să-ți dorești să nu se termine cartea.

Mai mult, autorul are o putere impresionantă de a reda detalii ale întâmplărilor cu multă savoare, ceea ce te face să te întrebi dacă nu cumva evenimentele relatate s-au întâmplat ieri. Mi-a plăcut cartea și o recomand ca o lectură ușoară, faină și amuzantă.

Ceea ce mi-a atras atenția au fost povestioarele cu “multă iubire” din Flash-uri din sens opus, cei ce au citit cartea știu la ce mă refer. Cei ce nu, nu vreau să fiu spoiler alert. Este vorba despre relații, da.Ce ar putea învăța bărbații din această carte?

Femeile nu vor bărbați romantici, și nici deosebit de atenți, și mai ales nu-și doresc bărbați care să le cumpere cu adevărat cadouri scumpe sau să le răsfețe prea tare.

Cu atât mai puțin să le scrii poezii.

De ce? Simplu. Femeile iau aceste gesturi drept semne de slăbiciune din partea unui bărbat, în consecință veți scădea în ochii femeilor, cu toate bunele intenții ale dumneavoastră, domnilor.

Într-un final, acești bărbați ajung să fie părăsiți fără să-și dea seama exact cu ce au greșit. Vezi cazul de față (din carte).

A fi bun nu este o caracteristică masculină atractivă pentru femei, așa cum este ea invers. Este ceva de genul: bărbații vor femei bune iar femeile vor bărbați “răi”.

Nu mă înțelegeți greșit, nicio femeie nu vrea un om rău, violent sau un nemernic în viața ei, dar nici un pămpălău.

Dar nu uitați! Este instinctiv în natura feminină să profite de un bărbat care este bun, poate prea bun cu ea, pentru că, bunătatea este interpretată drept slăbiciune de către o femeie. Așa că ce-i prea “bun” strică (sau cine-i prea bun).

Sfatul unei femei către bărbați este acesta: fără poezii și declarații de amor, fără mesaje peste mesaje trimise încontinuu, fără cadouri scumpe fără niciun motiv, fără alte surprize prin care îi arătați iubitei cât să este de indispensabilă sau care să trădeze vreo urmă de disperare.

Cu cât o veți pune mai sus pe un piedestal, cu atât veți rămâne voi mai jos, logic nu?

Disperarea este ultimul lucru pe care îl poate accepta o femeie de la un bărbat, deci fără gesturi necruțătoare, aparent foarte bune și chiar drăgălașe. NU!
Dacă ar fi să-ți spun părerea mea feminină, cam așa ar suna ea:

Da, Mariane, vânzătoarea din magazinul de pantofi avea dreptate și a vrut să te ajute, pentru că o femeie știe exact cum funcționează femeile. Iar aceste prafuri în ochi pe care ți le-a aruncat iubita ta au fost doar teste pe care, la momentul respectiv nu le-ai trecut.

Dar mai există o rezolvare: să găsești o femeie suficient de evoluată/matură mental și spiritual, care poate aprecia un om bun lângă ea.

Dar femeile?

Apreciați omul bun de lângă voi, dragelor, aveți încredere în voi înșivă și nu căutați a vă pune încrederea într-un bărbat, pentru că veți fi mereu dezamăgite.

Așteptările să le aveți de la voi în primul rând, iar dacă se mai întâmplă să dați peste un om bun, așa ca Godină, puneți-l la rană și prețuiți-l. Este omul cu care poți trăi frumos o viață întreagă, omul bun.

Mulțumim pentru carte! 🙂

Cu drag,

A