vulnerabilitatea
Blog

Cel mai atrăgător lucru la o femeie

Fiecare femeie este frumoasă în felul ei și nu spun asta pentru că sunt femeie sau că vreau să mă dau bine pe lângă voi. Dar așa este.

  • Fiecărui bărbat îi place o femeie pentru frumusețea ei, pentru ochii ei de copil, ori mirosul ei frumos și specific, pentru visele ei sau poate pentru felul în care știe să aducă pacea atunci când se apropie furtuna.

Motivele pentru care bărbații ne plac pe noi și nu pe altele sunt diverse, însă există o caracteristică, una singură, care ne face cele mai atrăgătoare din lume.

Vulnerabilitatea.

Da doamnelor, vulnerabilitatea este arma ascunsă a oricărei femei și, pot adăuga, cea mai de valoare și mai iscusită unealtă cu care orice femeie poate subjuga orice bărbat, iar apoi cuceri lumea.

Și pentru că nu prea ne învață nimeni la școală și nici măcar acasă (asta pentru că puține femei știu secretul…), vreau să definesc termenul.

Vulnerabilitatea femeii constă în puterea ei de a solicita ajutorul bărbatului, de a-l face pe bărbat mai capabil și mai încrezător în masculinitatea sa și pe femeie să obțină ce vrea.

În ziua de azi, rolurile s-au cam schimbat.

Femeile citesc Cosmo.

  • Iar acolo ne tot explică cum să fim mai control freaks decât suntem, cum să îi împunem reguli, să-l ținem în lesă, să ne măsurăm forțele și să-i dăm mereu peste nas, arătându-i că suntem egali cu ei.

Dar astea nu ne fac mai atrăgătoare.

Din contră.

Hai să ne lămurim cum stă treaba cu bărbații și femeile.

E clar. Suntem la fel de valoroși ca individ, băbatul și femeia sunt condiții sine cva non, la fel de importanți pentru viață, supraviețuire și existență.

Însă!

  • Suntem mai buni la lucruri diferite.

Bărbații au brațele mai puternice pentru a putea vâna, a munci și a asigura traiul femeii.

Femeia are picioarele mai puternice pentru a putea fugi din calea pericolului și vocea mai acută pentru a putea țipa în caz de pericol.

Și acuma, dacă ne-am lămurit că nu suntem bărbați, că nu putem fi oricât ne-am da de pereți, haideți să ne amintim ce înseamnă să fim femei.

Femeia este pacea casei, ea este cea care adună familia.

Ea este cea care își spijină bărbatul cu suport moral, cu iubire și cu vorbe bune.

Pe lângă asta, ea este sexul slab, în sensul de sensibil.

Și nimic din ce face nu este mai atrăgător decât să-i arate bărbatului că are nevoie de el, de puterea lui, de priceperea și de inteligența lui, arătând că este vulnerabilă fără el, că are nevoie de el.

Să nu credeți că femeia nu are inteligență pe măsura bărbatului, în special cea emoțională, ori că nu este puternică.

Nu există putere mai mare pe lume decât să te prezinți vulnerabil și sensibil în fața celorlalți, într-o lume în care instinctul de supraviețuire îți spune să domini, să-ți controlezi soarta, să o controlezi și pe a altora. Să fii peste toți.

Dar aceste dorințe vin din teamă, din frică, nicidecum din iubire de sine sau pentru ceilalți.

  • Ala că, vulnerabilitatea femeii nu este doar o formă de putere feminină și una de încredere, dar mai ales felul prin care o femeie îți arată că se iubește pe sine și te iubește pe tine.

Vrem să recunoaștem sau nu, am luat-o pe un drum greșit.

Am uitat să fim feminine, puternice prin vulnerabilitate, înțelegătoare și răbdătoare.

Dar există oricând cale de întoarcere spre a ne vindeca viața și relația.

  • Iar bărbații sunt prea orgolioși pentru a face ei primul pas, iar noi suntem mai puternice decât ei, tocmai pentru că știm asta.

Și totuși, nu îi vom cuceri sau recuceri, decât prin puterea noastră de a fi vulnerabile în fața lor.

Mult success!

A