Poezii

Ce este o femeie BIO(logică)

Eu o iubesc pe Frida Kahlo si incă mă rog şi azi să fiu reîncarnarea ei. Picturile ei leagă foarte mult femeile de natură şi de tot ce este viu şi organic.

Una dintre ele se intitulează „Ce mi-a dăruit apa” şi prezintă o jumătate de cadă plină cu apă şi cu o femeie cu unghii roşii la picioare, care se scaldă în întâmplările din viaţa ei. Alte tablouri o înfăţişează cu o maimuţă.

Frida Kahlo nu s-a pensat niciodată.

De ceva vreme am început să merg la Coşul Verde şi să arunc acolo cu toţii banii pe care i-aş fi dat pe gyroş şi pe ţigări. Nu mă deranjează să cheltui bio. Azi mi-am cumpărat sare din atlantic şi dulceaţă de trandafiri.

Bunica mea nu se dădea cu creme pe faţă, decât cu ruj. A renunţat şi la ruj când şi-a dat seama că bunicul oricum o iubeşte; şi că ale ei erau deja destul de pigmentate. Nici eu nu mă mai dau cu ruj şi nici cu cremă. Mi-a ieşit un coş pe frunte.

„Sânii tăi sunt ca doi pui gemeni de căprioară” şi „miere curge din gura ta”, îi spunea mai demult un bărbat unei femei pe care o iubea. Iar ea îi spunea „iubitul meu e alb şi rumen, şi între zeci de mii este întâiul”, în timp ce asculta la pick-up Django Reinhardt.

Nimeni nu iubeşte fără muzică.

Mi-am băut cafeaua de dimineaţă şi m-am spălat pe dinţi şi pe ochi. L-am îmbrăţişat aşa cum fac în fiecare dimineaţă şi am plecat la lucru. Nimeni nu-l iubeşte atât de biologic cum îl iubesc eu. La fel ca orice plantă sau fiinţă vie comestibilă şi necomestibilă, şi femeia este ceva natural.

Când spun asta, mă refer la faptul că se naşte din ceva natural şi se întoarce în natură atunci când moare. După ce moare nu mai este naturală, este spirituală. Iar dacă a reuşit să se se păstreze dulce şi „nature” toată viaţa, asta înseamnă că sigur a avut şi spirit.