andreea laza
Blog

2013 – Anul în care am renunțat la tradiții

Pai cum așa? Uite, așa bine. Mi-am dat seama că toate zilele sunt identice și că nu există zile mai speciale decât altele. Dar mai ales, nu trebuie să ai motive ca să sărbatorești și să fii fericit.

De ce să așteptăm să vină Crăciunul, Paștele, 8 Martie, Revelionul ca să fim fericiți? Nu ar trebui să fim fericiți doar pentru că suntem fericiți?

Ei, de anul acesta am petrecut Revelionul în pat, uitându-mă la un film, Crăciunul jucându-mă pe calculator în rețea cu Andrei iar de 1 Martie am și uitat de mărțișoare. Am primit un singur mărțișor de la sora mea mai mică. Și a fost suficient :), mersi Luchi! Și trebuie să va spune ceva. Odată ce ai renunțat la o sărbătoare îți vine să renunți la toate rând pe rând.

Universul a înțeles că nu mai sărbătoresc vechile sărbatori și a fost suficient de ‚drăguț’ cu mine și am primit foarte puține mesaje de felicitare și urare. Da, și chiar îmi place asta! Nu trebuie să răspund cu „La fel și ție! Te pup!”.

Urmează Paștele, urmează să sacrificam miei și să bem, nu? Oricum, Paștele este o sărbătoare atât de rău pusă în calendar (pentru că nu e nici frig nici cald, nici nu ieși la iarbă verde, nici nu te bați cu zăpadă) încât aproape uiți că vine. Și trece la fel de repede precum vine.

Să nu înțelegeți greșit, nu sunt împotriva sărbătorilor creștine și îi respect pe toți cei ce le serbează, însă prefer să nu me prefac și să nu mă pregătesc atat pentru ceva ce nu merită.

După cum spuneam, nu ne trebuie motive în afara noastră ca să fim fericiți, iar anul 2013 este “momentul perfect” să învățăm să nu ne mai condiționăm fericirea de evenimente viitoare la infinit. Să facem din fiecare zi o sărbătoare!

A știi să fii fericit ‚fără motiv’, adică fără condiție, ca să se înțeleagă mai bine ce vreau să zic, va fi o chestie de viitor, vă spun.