cele mai frumoase filme de dragoste
Blog

10 Filme de dragoste de savurat toamna (sau oricând)

Nu mă consider a fi cea mai mare devoratoare de filme artistice și nici vre-un critic de film. Însă am câteva filme de dragoste care mi-au rămas în minte și în suflet. Fiind toamnă, adică anotimpul perfect pentru stat cuibărit în pat si uitat la filme, am zis că ăsta este momentul să vă dezvălui care sunt filmele romantice pe care eu le consider cele mai bune. Și pe care vi le recomand și vouă.

Asa că m-am gândit să împărtășesc cu voi 10 cele mai bune filme de dragoste ideală pentru o seară de toamnă. Chick-flick, exact! Adică filme bune pentru când ești la ovulație (femeile voi înțelege ce spun). Ordinea este aleatorie iar pentru a fi cât se poate de completă, vă recomand și câteva filme asemănătoare (temă, actori, vibe etc) care poate v-ar plăcea.

Fără să o mai lungesc, acestea sunt filmele mele preferate de dragoste, perfecte pentru sezonul rece de afară, un ceai cald și eventual un partener de vizionare. Si popcorn, bineînțeles.

Malena (2000)

#monicabelluci #fromitalywithlove #femmefatale

Acțiunea filmului are loc într-un sat pitoresc din Italia, undeva în timpul celui de-ai doilea război mondial. Malena, interpretată de frumoasa Monica Belluci este o femeie care, rămasă văduvă, trebuie să se descurce cum poate pentru a supraviețui într-o lume în care frumusețea si senzualitatea sunt crime iar invidia si condamnarea sunt atrocitățile unei societăți tulburate de război. Malena este o poveste foarte frumoasă de viață si de dragoste, o dramă romantică splendidă. Simplul fapt că Monica Belluci joacă rolul principal este motiv suficient de vizionare al acestui film de dragoste în vreme de război.

Filme de dragoste similare: Baaria, Woman on Top, La Ciociara


Pride & Prejudice (2005)

#filmebritanice #mandriesiprejudecata #iubiredeepoca

Dacă ar fi să aleg un film romantic must see de epocă, acesta este cu siguranță Mândrie si prejudecată. Iar aici mă refer la ecranizarea din 2005, care o are ca protagonistă pe frumoasa actriță Keira Knightly. Dacă timpul vă permite si vreți să citiți cartea (care BTW, bate întotdeauna filmul), atunci vă recomand oricând cartea înaintea filmului. Filmul este povestea unei relații de iubire subjugată de prejudecățile si tiparele vremii din urmă cu două secole. Va învinge iubirea tiparele vremii sau nu? Rămâne de vizionat 🙂

Filme romantice asemănătoare: Far from the Madding CrowdJane Eyre, The Dutchess


Pearl Harbour (2001)

#drameromantice #joshhartnett #benaffleck

Probabil mulți dintre voi ați văzut deja filmul acesta, însă nu putea să lipsească din lista mea. Unu la mână, povestea/regia si doi la mână actorii care îl fac de o mie de ori mai bun. Mă refer la Josh Hartnett si Ben Affleck, unii dintre cei mai chipesi actori de la Hollywood. Mai ales Josh Hartnett (pentru mine). Povestea filmului, după cum spune si titlul, are loc în timpul celui de-al doilea război mondial, în cunoscutul port Pearl, care a fost atacat de trupele japoneze. De această dată, insă, filmul nu prezintă doar datele istorice, ci povestea a doi camarazi de pe front si a unei asistente medicale care le dă viețile peste cap. Povestea este foarte frumoasă, la fel de frumoasă ca Josh Hartnett :), asa că vă recomand filmul într-  seară frumoasă de toamnă.

Filme similare pe care le recomand: Love and Honour, Dear John


Pantaleon y Las Visitadoras (1999)

#filmesudamericane #dragosteinterzisa #atractieirezistibila #angiecepeda

Schimb puțin setupul si vă invit în Peru, unde la finele anilor ’50, ambițiosul si mult prea seriosul căpitan în armată, Pantaleon Pantoja este trimis cu o misiune specială în jungla peruană. El trebuie să organizeze si să deruleze un serviciu de “vizitatoare” pentru militarii peruani din jungla amazoniană. Adică de prostituate. Scopul serviciului este să satisfacă una dintre nevoile de bază ale militarilor care nu au mai avut contact cu femei de luni întregi. Cu Salvador del Solar în rolul principal si exotica Angi Cepeda în rolul columbianei (una dintre vizitatoare), filmul se anunță hot (to say the least). Filmul este ecranizarea cărții cu acelasi titlu scrisă de premiatul cu Nobel, scriitorul Mario Vargas Llosa. Pentru mine a fost un film de 10+!

Filme similare bune: The LoversEl crimen del padre AmaroUnfaithful


A Walk in The Clouds (1995)

#keanureeves #dragostepeneasteptate #dragosteaseintampla

Cum putea să lipsească din listă un film care va rămâne întotdeauna în sufletul meu, asta mai ales datorită faptului că, Keanu Reeves a fost my biggest crush în copilrăbie (bineînțeles, după ce l-am văzut în Speed: Cursă infernală). Povestea are loc la finele celui de-al doilea război mondial și începe într-un mod inedit. Doi tineri se cunosc pe drum spre casă, în autobuz. Paul (Keanu Reeves) este un soldat care se întoarce de pe front la soția sa care-l asteaptă, iar Victoria, este o tânără femeie singură, disperată că trebuie să-i spună tatălui său că a rămas însărcinată. Aceasta îl roagă pe Paul să vină cu ea acasă la părinți si să pretindă că este logodnicul ei pentru 2 zile, ca mai apoi să o părăsească “pe neasteptate”. Văzând-o cât este de necăjită, acesta acceptă, fără să anticipeze ce urmează să se întâmple. Filmul este superb, cu o poveste desprinsă din secolul trecut, în care oamenii iubeau mai simplu si mai autentic. Este, cu siguranță, unul dintre cele mai reusite filme de dragoste din toate timpurile.

Filme romantice similare: Under The Tuscan Sun, Sweet NovemberNo Strings Attached


The Ugly Truth (2009)

#geragdbutler #katherineheigl #comedieromantica

Și cum puteam să omit un film în care rolul principal masculin este jucat de Gerard Butler??? Not a chance in h%@*! Spre deosebire de restul filmelor din listă, The Ugly Truth este o poveste din zilele noastre. O poveste despre Abby, un regizor de emisiune TV, care nu are timp să-l găsească pe domnul perfect, pe care dealtfel îl vede în termeni foarte idealiști. În schimb, cariera ei este dată peste cap când șeful ei aduce o față nouă în show, un tip arogant și prea prin de el, Mike, care spune lucrurilor pe nume. Acesta o învață cum gândesc bărbații pentru a o ajuta să-l agațe pe tipul de care-i place, însă pe parcurs lucrurile iau o altă turnură. Rămâne să vedeți voi care. Cert este că filmul este una dintre cele mai bune comedii romantice de la Hollywood, după gustul meu. Chimia dintre actorii principali este un motiv în plus pentru care să urmăriți acest film într-o după-masă frumoasă de toamnă.

Filme romantice recomandate: Leap YearWhat’s Your Number?, The First Time


Suite Francaise (2014)

#iubireinterzisa #dragosteinrazboi #matthiasschoenaerts

Pentru mine Suite Francaise se află în top 3 filme de dragoste în vreme de război. Vorbim despre cel de-al doilea război mondial, în care Germania nazistă înaintează periculos și cucerește teritorii importante din Franța. Lucille (Michelle Williams), o tânără artistă sensibilă asteaptă vesti de pe front cu privire la soțul său, cu care s-a căsătorit de curând. În timp ce vestile întârzie să apară, în micul sat unde locuieste împreună cu mama soacră, se instalează trupele germane. Cele două femei sunt obligate să-l găzduiască pe chipesul locotenet Bruno von Falk, interpretat de actorul belgian Matthias Schoenaerts. Pe măsură ce ajung să se cunoască mai bine, treptat, cei doi se îndrăgostesc. Suite Francaise este un film de dragoste pe care merită să-l puneți în watchlist si sa-l vizionați toamna aceasta.

Filme romantice similare: Atonement, The Notebook, Rust and Bone


The Exception (2016)

#jaicourtny #baiatulcelrau #dragosteinterzisa #germanianazista

Un alt film de excepție, foarte asemănător cu Suite Francaise, dar care e prea fain să nu apară în lista mea cu filme romantice de vizionat toamna, este The Exception. Povestea filmului se derulează în perioada celui de-al doilea război mondial. Un soldat german nazist are misiunea de a supraveghea casa Kaiserului Wilhelm al Germaniei, după ce se zvoneste că rezistența britanică a infiltrat un spion în locuința acestuia din Olanda. În acest timp cunoaste o tânără slujnică de care se îndrăgosteste, mai târziu descoperind că este evreică. Însă ea ascunde mai multe secrete, pe care vă las să le descoperiți singuri, vizionând filmul. Cu Jai Courtney si Lily James în rolurile principale, sper că v-am convins. 🙂

Filme de dragoste asemănătoare: The Ottoman Liutenant, Allied


A Very Long Engagement (2004)

#audreytautou #filmeromantice #filmfrancez

De data aceasta acțiunea se petrece într-un colț din Franța în plin război, unde o tânără îndrăgostită îsi asteaptă logodnicul să se întoarcă acasă de pe front. Însă acesta întârzie să apară, fapt pentru care, Mathilde îsi ia rolul de detectiv pentru a afla ce s-a întâmplat cu bărbatul pe care îl iubeste. În regia lui Jean-Pierre Jeunet, filmul are un aer specific filmelor franțuzesti de mare clasă, deci o să vă placă. Întrebarea este dacă va reusi Mathilde să-si regăsească logodnicul sau ar trebui să se împace cu pierderea? Vă las pe voi să descoperiți, urmărind acest film romantic de excepție, cu cană caldă de cafe au lait în mână.

Filme romantice similare: Amelie, Chocolat


House of Flying Daggers (2004)

#takeshikaneshiro #filmeromanticechineze #chinaantica

De data asta vreau să vă invit în îndepărtata Asie unde, în vremuri de mult apuse, chipesul căpitan de poliție, Jin (Takeshi Kaneshiro) are misiunea de a o salva pe frumoasa Xiao Mei (ZIyi Zhang) din închisoare și de a o înapoia la ai săi. Însă lucrurile nu sunt chiar asa de simple deoarece Mei este membră a unei grupări rebele, făcând din ea o țintă. Povestea vă garantez eu că este foarte frumoasă, presărată cu multă acțiune si aventură iar finalul este neasteptat. Bineînțeles că nu voi divulga nimic tocmai ca să vă puteți bucura si voi de această capodoperă a industriei cinematografiei chineze. Filmul acesta a fost si va rămâne unul dintre preferatele mele din toate timpurile!

Filme asemănătoare care merită văzute: Tigru si Dragon, Hero, Curse of The Golden Flower