melodii optimiste
Blog

Top 10 Cele mai optimiste melodii!

 

melodii optimistePentru că e duminică, și nu orice duminică, ci o duminică cu adevărat frumoasă de octombrie, m-am gândit să scriu ceva în ton cu vremea. Da, azi sunt meteo-creativ sau cum vreți să-i spuneți.

Așadar, vă prezint Top 10 Cele mai optimiste melodii, după chipul și asemănarea mea…

Pornind de le premisa că o melodie optimistă îți poate schimba starea de spirit în bine, haideți să începem meloterapia!

# 10 Carnaval

Raul Paz & Camille

Una dintre cele mai „happy go lucky songs” după părerea mea este Carnaval, cântată de Raul Paz și Camille. Pe lângă acordurile vesele și starea de distracție și binedispoziție, melodia aceasta veselă are și un mesaj optimist pe care îl transmite.

Este vorba despre bucuria de a trăi viața, de a învăța și a deveni dar și despre a ne bucura de fiecare clipă unică a vieții noastre ca și cum am sărbători un carnaval în fiecare zi.

#9 Six Days on the Road

Dave Dudley

Există ceva în muzica country care ne spune să ne mai relaxăm din când în când, să trăim lejer și fericit, oricine am fi și orice am face.

Acesta este exact mesajul pe care îl transmite Dave Dudley în melodia optimistă de mai jos.

# 8 Hey Ya!

OutKast

Inspirată din frenezia și culoarea anilor 50-60, Hey Ya face parte din Top 10 cele mai melodii optimiste. De ce?

Păi pentru că atunci când începe te face să te ridici de pe scaun și să dansezi ca și cum azi este ultima zi a vieții tale.

Și mai mult, Hey Ya spune că „nimic nu este pentru totdeauna” și ne îndeamnă să ne bucurăm de viață așa cum este ea și să fim fericiți.

# 7 Celebration

Kool and the Gang

Anii ’70 au fost cu siguranță cei mai funky ani din istorie iar una dintre cele mai optimiste melodii care au rămas din acea perioadă este cu siguranță „Celebration”! De ce?

Pentru că este vorba de a ne distra, de a face din fiecare zi o sărbătoare de bună dimineață și a fi împreună cu cei dragi!

# 6 Perepelka

Ivan Kupala

Mai puțin cunoscută decât celelalte melodii din top, Perepelka este optimistă prin ea însăși. Ivan Kupala este un muzician folk din Rusia care compune niște melodii extraordinare.

Norocul a făcut să-l găsesc și să mă bucur de veselia pe care o transmite. Azi îl împart cu voi!

# 5 Chamda Mama

Playing for Change

Deși aceasta este o melodie veche din folclorul indian, felul în care a fost intrepretată de muzicienii extraordinari de la Playing for Change a transformat-o într-una dintre cele mai optimiste melodii pe care le-am ascultat vreodată.

Trebuie să o ascultați!

# 4 Happy

Pharell Williams

Cea mai nouă melodie din listă este Happy de la Pharell Williams. Melodia asta veselă face parte din coloana sonoră a filmului „Despicable Me”, un film grozav despre arta de a fi bun și a salva lumea cu ajutorul energiei pozitive! 🙂

# 3 Nutridinha

Cesaria Evora

Pentru mine, una dintre cele mai pasionate cânărețe pe care le-a ascultat lumea, Cesaria Evora mi-a schimbat viața cu ajutorul melodiei  Nutridinha de al cărei optimism m-am îndrăgostit. Alături de Frida Khalo, Cesaria Evora este una dintre femeile care au schimnbat lumea în bine!

Nutridinha este o melodie despre frumusețea femeii și bucuria cu care ea crează viață și schimbă lumea în bine.

Orchestrația este extraordinară!

# 2 The Lion Sleeps Tonight

Probabil una dintre melodiile care a schimbat lumea în bine din anii ’30 încoace, The Lion Sleeps Tonight este expresia optimismului și a bucuriei de a trăi viața împreună cu ceilalți. De ce este o melodia așa de optimistă?

Pentru că îți permite să te distrezi, să râzi, să dansezi și să sărbătorești viața, indiferent de perioadele ‘mai dificile’ pe care le întâlnim pe drum.

Adică să luăm viața așa cum este și să mergem mai departe!

# 1 Don’t Worry Be Happy

Bobby McFerrin

Iar dacă nici una dintre melodiile de mai sus nu vi se pare suficient de optimistă, atunci melodia de pe locul 1 sigur este cea mai optimistă melodie din lume.

„Fericiți cei ce știu limba engleză, pentru că doar ei vor înțelege versurile”.

Ideea este următoarea: Nu vă îngrijorați (degeaba), fiți fericiți!

Și cu asta se încheie al meu Top 10 cele mai optimiste melodii!

Voi ce melodii ați fi inclus/adăugat și care vi se pare cea mai optimistă din topul meu?

A