schimbarea este singura constanta
Blog

Singura constantă este schimbarea

schimbarea este singura constanta

De mici am învățat, cel puțin la modul intuitiv, că a fi constanți în ce facem și cum facem, devenim.

Așa ne creăm personalitatea și „cine suntem noi” care ajunge să ne domine atât de tare existența încât determină perspectiva asupra vieții, alegerile, succesul și experiența în sine.

Eu sunt „perfecționist”, eu sunt „ambițios și nu mă dau bătut”, „eu sunt încăpățânat” eu sunt medic sau avocat, bunic sau copil etc.

  • Oamenii aleg să se descrie pe ei înșiși prin prisma lucrurilor pe care le fac în mod constant.

Așadar, indiferent de ce obțin cu felul lor de a fi, aleg constanța în detrimentul altor lucruri pentru a se bucura de iluzia siguranței, de care se agață.

Ei bine, unul dintre lucrurile învățate de curând este că singura constantă în lume în care trăim este schimbarea.

Dați-mi un exemplu de constantă/constanță și am să vă demonstrez că este o iluzie.

  • Haideți să pornim de la „lucruri măsurabile”.

Cu toții știm că viteza luminii este o constantă, nu? Poate nu știați că viteza luminii s-a redus și este în continuare scădere din 1924 încoace (vezi Rupert Sheldrake The Sience Desilusion), la fel se vehiculează și despre atracția gravitațională. Din ce în ce mai mult vedem schimbare în jurul nostru și nimic nu se poate opune ei, pentru că este singura constantă reală care există.

Oamenii se schimbă, relațiile se schimbă, joburile se schimbă, nevoie și dorințele noastre se schimbă, viața se/ne schimbă și așa mai departe. Copilăria nu mai este ce a fost, iubire se naște și moare, ce credem despre noi se schimbă.

  • Singura constantă este schimbarea.

Tu esți un alt om în fiecare clipă a vieții tale, aflat pe o altă frecvență vibrațională în funcție de gândurile pe care le ai.

Ești trist, bucuros sau entuziasmat și niciodată nu mai ești ce ai fost, nici fizic și nici psihic sau mental.

  • Totul este atât de fluid, de maleabil și de lipsit de constanță, încât totul devine posibil.

Faptul că ne schimbăm mereu nu este un dezavantaj, este poate cel mai mare atu pe care îl putem folosi în avantajul nostru. Putem să devenim mai buni, mai iubitori și mai fericiți doar pentru că așa vrem, pentru că asta ne face bine cu adevărat.

  • Azi și în fiecare clipă, ești cine vrei tu să fii, indiferent ce/cine ai fost cândva.

În fiecare dimineață ne naștem din nou și murim de fiecare dată când mergem la culcare. Pentru că avem nevoie să experimentăm, pentru că o viață „nu ne ajunge să trăim” și pentru că suntem iubiți fără condiții de sursa de inteligență infinită.

Cine ai ales să fii azi?

A