Hai să ne iubim mai mult

andreea-laza-blog

Multe lucruri s-au întâmplat în ultima vreme, lucruri care ne-au pus problema siguranței personale și până la urmă a lumii în care trăim.

Ce este cu lumea asta?

De ce se întâmplă atâtea tragedii? Când se vor termina odată? Ce e de făcut?

  • Lumea asta, realitatea este doar o urmare a definițiilor și mai ales a perspectivelor personale, a focusului nostru. Devii ceea ce gândești iar lumea este propria reflexie.

Oamenii trăiesc falsa iluzie că vedem lumea la fel, dar nu este deloc așa. Dacă ar fi așa, am fi identici.

  • În ultima vreme, datorită evenimentelor care ne-au tulburat (#colectiv, #warinsiria#parisattacks) se pot observa mai clar diferențele de perspectivă ale oamenilor cu privire la lume.

Oamenii sunt de mai multe feluri. În principal de două.

  • Cei care manifestă milă față de victimele tragediei din Franța și își pun poza de profil cu steagul Franței și cei care-i judecă, imputându-le că ar fi trebuit să-și pună cu steagul României, „că doar și noi am avut tragedia noastră, de ce să le plângem morții lor având în vedere câte și mai câte spun despre noi?”.
  • Cei care manifestă milă față de victimele tragediei din #colectiv și cei care-i judecă aspru pentru alegerile lor: „niște sataniști”, „și-au căutat-o cu lumânarea”, „asta se întâmplă când îți întorci fața de la D-zeu” ș.a.m.d.
  • Cei ce au milă și cei ce judecă.

Tu care ești?

Mila și judecata, a-ți părea rău pentru cineva și a-l condamna, a te gândi cu părere de rău la suferințele celorlalți sau a-i blama cu înverșunare.

Ce-ar fi să le lăsăm deoparte pe amândouă și să punem mai multă iubire în lume, mai ales acum când toată lumea trece print-un val de frică și teroare?

Mai puțină milă și mai multă compasiune și înțelegere, mai puțină judecată și mai multă acceptare, mai puțină luptă noi cu noi și mai multă pace între oameni?

Hai să punem fiecare un pic mai multă iubire pentru semenii noștri sirieni care și-au părăsit țara pentru a nu muri odată cu ea, pentru oamenii care sunt blamați și stigmatizați fără să aibă vreo vină.

Pentru cei ce își plâng morții, care indiferent de nație, sunt oameni.

Pentru cei ce se revoltă și chiar și pentru cei ce cred că este nevoie de vărsare de sânge, război sau răzbunare pentru a aduce pacea.

Lumea asta are nevoie de iubire!

Un singur strop de dragoste poate vindeca umanitatea, pământul, ne poate schimba viața, ne poate schimba perspectiva.

Un singur strop este nevoie pentru a schimba răul în bine, pentru a renaște la nivel de conștiință ca forțe veșnice ale binelui din care suntem plămădiți.

Hadeți să ne iubim mai mult unii pe alți și doar atât!

Cu stropul meu de iubire,

A